donderdag 30 juli 2009

Als oma ben je natuurlijk trots op al je kleinkinderen, en als er dan een filmpje van gemaakt wordt wil je dat aan iedereen laten zien.
Meesje is klein en tenger voor haar leeftijd, maar stérk! Ze is helemaal bezeten van turnen, en werd al na een paar maanden gescout voor de talentengroep. Ze traint 3 x per week, 2 uur lang, maar zou het liefst elke dag gaan trainen. Ik heb daar wel eens mijn bedenkingen bij, want overdreven turnen blijkt toch niet zo goed te zijn voor die meisjes. Maar ik vertrouw op het gezonde verstand van Kim.

Kopieer deze link naar Google en geniet.

http://www.youtube.com/watch?v=X7yvAxaHfCU

donderdag 23 juli 2009

Ik ben een beetje sloom de laatste tijd. Dat komt ook omdat ik met m'n pootje veel moet rusten, en dat ben ik niet gewend. 's Morgens rommel ik wat aan in huis en doe even wat boodschappen, en s'middags ga ik dan weer bankhangen, wat wel nodig is, want ik heb nog best veel pijn.
Ik verzamel dan mijn boek, wat tijdschriften, de telefoon, de afstandsbediening van de tv en mijn sigaretten(ja, ik weet het) om mij heen, en als ik dan een kwartiertje gelezen heb, val ik in slaap. Saai hoor! En 's avonds doe ik sowieso niet veel. Ik ga achter/voor de computer zitten, maak wéér een nieuwe versie voor de folders van ons project, een extra kleurtje hier en daar, nog een foto er tussen, lekker knip en plakwerk dus. Ik leer er ondertussen wel veel van hoor.
Vorige week heb ik trouwens Dick en Ria, uit Nieuw Zeeland gezien. Ze waren in Oirschot bij vrienden, en hadden mij uitgenodigd om te komen eten. Zoals je ziet hebben we met z'n allen aan de mosselen gezeten, lekker en erg gezellig. Ze wonen nu zo'n 25 jaar in N.Z., maar het contact blijft als vanouds. We pakken de draad gewoon weer op waar we gebleven waren. Leuk !

zaterdag 11 juli 2009

Hier zit ik dan, met m'n pootje omhoog.
De enkelband blijkt gescheurd te zijn en nu is die lekker ingetaped. Nou lekker? Dat moet nu voor 6 weken, dus zwemmen in Nuenen is er voorlopig niet meer bij. Gisteravond had eerst een receptie in het dorp, daarna een feest bij de SDA, dus al met al heb ik veel te lang gestaan. Het was wél heel erg gezellig, maar vandaag moet ik daar de tol voor betalen. Het doet weer behoorlijk pijn. Eigenlijk zou ik vandaag naar een surpriseparty gaan van Ria en Dick, uit Nieuw Zeeland, maar ik ben zo verstandig geweest om op de bank te gaan liggen.
Dus, lezen, televisie kijken en in slaap vallen. Ook wel eens lekker hoor.
Vanavond had ik natuurlijk geen zin om echt te gaan koken, dus ik heb een heerlijke nostalgische muesli gemaakt.
Zoals mijn moeder die vroeger ook maakte, met aardbeien en bessen. Écht lekker hoor !
Wij aten 50 jaar geleden thuis al muesli (als toetje), terwijl niemand in Nederland daar ooit van gehoord had. Maar mijn moeder heeft in haar jonge jaren n.l. in Zwitserland gewoond, het land van dr. Oetker, die de muesli uitgevonden heeft, vandaar.
Denk nou niet, dat ik 's avonds voor mezelf zo romantisch de tafel dek.
Dit is alleen maar voor de foto.
Ik ga gewoon met m'n bakje muesli op schoot zitten, lekker voor de tv.

vrijdag 10 juli 2009

Vanmiddag ben ik naar Nieuw Zeeland geëmigreerd. Ik was zó gelukkig ! Wendy was daar natuurlijk ook, we waren zo arm als straatratten. Maar dat maakte ons niets uit: we waren in N.Z. Jammer dat ik toen wakker werd. Ja, ik had op de bank liggen slapen. Ik kon er niks aan doen hoor.
Ik moest met m'n been omhoog, want eergisteren ben ik zo dom geweest om op straat te vallen.
Het was écht heel dom, ik gleed gewoon van een stoeprandje -> voet omgeklapt -> flauw gevallen -> bij gekomen -> toch zelf naar huis gereden -> met Gert naar de dokter -> naar het ziekenhuis -> foto's -> niks gebroken -> wel gekneusd -> dikke enkel -> strompelen -> vanmiddag op de bank -> in slaap gevallen !
Het valt dus allemaal weer mee hoor. Voordat dit allemaal gebeurde ben ik nog druk geweest met het project "Avondje-Uit" : foto's maken voor de folder,
naar de copy-shop om een offerte te vragen, en naar een vergadering. Gisteravond nog een radiouitzending en daarna even naar Kim, om op de kindertjes te passen.
En dat allemaal met mijn zere pootje. Dus ik was vandaag wel blij met mijn rustdag !
P.S. De rollator is niet van mij !

zaterdag 4 juli 2009

Het is veel te mooi weer, om achter de pc te gaan zitten. Dus loop ik wat te lanterfanten, of ga naar Nuenen om in de zon te liggen, en ik leef momenteel op rauwkost en heerlijk zomerfruit !
De aardbeien,bessen, kersen, nectarines en meloenen lachen je tegemoet en roepen: koop mij !!
Ja, dan moet je wel, ik kan er ook niks aan doen.
Nou, ondertussen ben ik ook nog wel bezig geweest hoor.
Er wordt in Best een nieuw project gestart, waarbij ik betrokken ben.
Het doel van dit project "Avondje-Uit" is om eenzame ouderen mee te nemen naar theater, concert, bioscoop e.d. Er zijn veel mensen die geen netwerk meer om zich heen hebben, of lichamelijk/geestelijk niet meer in staat zijn zelfstandig er op uit te gaan.
We gaan nu vrijwilligers aantrekken om gastvrouw/gastheer te zijn voor deze mensen, we gaan fondsen werven en donateurs zoeken om vervoerskosten e.d. te kunnen betalen. Er moeten ook folders en inschrijfkaarten gemaakt worden, e.d. We moeten dus ook foto's maken en een layout hiervoor, kortom: er is werk aan de winkel.
We hopen in oktober officieel te kunnen starten.
En vanavond moest ik natuurlijk even op Oirschot op het
terras gaan zitten om ijs met aardbeien en slagroom te eten.
Zielig hè ?