maandag 28 september 2009

Vanavond weer toneelrepetitie gehad. Mijn god, wat moet dat worden? 't Is een gezellig groepje, echt waar, maar de 1/2 van de spelers kent nog steeds zijn rol niet ! Ik ben behoorlijk tekstvast, maar het is lastig spelen als je tegenspeler je telkens aan zit te kijken met een blik van: "wat moest ik nou ook al weer zeggen?"
Vanmiddag heeft Gert me lekker geholpen met de tuin. Daar moest even heel wat werk verzet worden, maar nu ziet het er tenminste weer toonbaar uit. In het weekend ga ik wat violen kopen om in de bakken te zetten, dan is dat ook weer klaar.

zaterdag 26 september 2009


Kijk mij, ik doe alsof ik blij ben !
Vanmorgen om 8.30 uur was ik al in het dorp voor de modeshow, georganiseerd door de KBO. Té kort geslapen, moe en koud.
Het was pas 7 *C.
Gelukkig was het publiek enthousiast en er is weer veel gekocht.

zaterdag 19 september 2009


Jean Guillaume, wat heb je nu weer gedaan ?
Je hebt je hele terrein geëgaliseerd, zelfs de laatste boom, waar een leeuw in zat, heb je omgehakt !
Daarna had je een "fake" bruiloft in de kapel van het chateau voor mij geregeld, een lelijke bruidsjurk en op m'n hoofd een té grote zeemanspet ! Ik zag er niet uit, en het ging nog regenen ook.
Ik werd dus niet vrolijk wakker.

donderdag 17 september 2009

Gisteren met de bus naar de 50-PlusBeurs geweest. Zestien KBO-leden uit Best gingen mee. Ik was tot reisleidster gebombardeerd. Zoals je ziet zat de stemming op de heenreis er al goed in. Bij de beurs, in Utrecht, bleken er nog minstens 3000 andere KBO-leden te zijn ! Druk dus, héél druk. En dat is dus niks voor mij. Bovendien raakte ik binnen 15 min. alle mensen van mijn groepje kwijt en kon niemand meer terugvinden in die massa. Dus heb ik in mijn eentje maar rond gezworven tussen de stands met Tena-Lady, relaxstoelen, vitamines en ander ongemak. Pas om 16.00 uur kwam ik weer bekenden tegen en hebben we gezamenlijk nog een broodje kroket gegeten. Om 18.00 uur begon het concert met Ernst Daniel Smid. Alle 16 mensen van ons groepje waren weer present op de afgesproken plek, en samen hebben we genoten. Het was prachtig!
Iedereen was lichtelijk uitgeput toen we om 22.00 uur, beladen met tassen, weer in Best terug kwamen.

zaterdag 12 september 2009


Als ik me even verveel, dat is niet vaak hoor, ga ik achter de pc zitten, om schetsen voor mijn schilderijen te maken. De ideeën komen onafgebroken. Een mooie avondlucht, zoals deze <-.
Of gewoon een krabbel, zoals deze ->.


En soms komt er een raar beest uit
mijn fantasie opgeborreld <-.

Op de computer gaat het lekker,
maar nu nog zoiets op het doek krijgen.That's a different thing !
Maar de inspiratie is er al.

woensdag 9 september 2009

Dit is onze werkgroep cultuur. Er moest weer eens vergaderd worden, en zoals je ziet is dat erg gezellig. Maar we werken ook hard hoor ! Deze maand staat er weer een modeshow op de agenda, dus kaarten moeten naar de verkooppunten gebracht worden, posters moeten opgehangen worden, persbericht moet geschreven worden, enz. En dan weer plannen maken voor de volgende maand.
Gelukkig zijn we met z'n vijven en kunnen we de taken verdelen.
Verder heb ik weer een paar huisbezoeken afgelegd, altijd leuk en boeiend om bij ouderen langs te gaan.
Maar..... ik heb me de laatste maanden een beetje over de kop gewerkt, merk ik nu. M'n hoofd draait door, en ik draaf door. Dus heb ik maar even aan de handrem getrokken, gelukkig wist ik nog waar die zat, en probeer ik nu maar 1 activiteit per dag te plannen.

donderdag 3 september 2009

Er is weer zoveel gebeurd, dat ik dus niet weet waar te beginnen. Dat is het nadeel als je pretendeert een "dagboek" bij te houden, het wordt nu meer een "maandboek". Maar ik ga eens even kijken in mijn agenda, die trouwens uit elkaar gevallen is. Dat is al in mei gebeurd. De velletjes zijn uit het ringbandje getrokken door één of andere onverlaat, en ik kan ze er niet meer in krijgen. Een nieuwe agenda halverwege het jaar wilde ik niet, want ik moet regelmatig terugbladeren om te zien of ik wel alles gedaan heb wat ik mijn agenda stond. Ja, suf, suf. Naar mijn agenda dus:
Ik zie dat ik vnl. weer veel bezig geweest ben het project( nieuwe deelnemers, voortaan "gasten" geheten, bezocht, allemaal blij, en een vergadering tussendoor). Verder teksten aangeleverd voor de nieuwe website van de KBO. Ik moest ook mijn nieuwe dvd-recorder programmeren, en normaal gesproken ben ik best wel technisch, maar dit bleek een onoverkomelijk hobbel. Tot mijn grote schande en veel verdriet heb ik hulp moeten inroepen. Zelfs onze Ad, de techneut van de Omroep, had er moeite mee, maar samen hebben we de klus geklaard en nu werkt het allemaal.
Gelukkig had ik ook een ontspannend dagje met mijn nichten van mijn vaders kant. We hadden elkaar jaren geleden bij een begrafenis even gezien, maar nu was het tijd om eens gezellig bij te praten. Leuk, boeiend, interessant en gezellig. Er kwamen hele oude foto's boven tafel die de meesten van ons nog nooit gezien hadden. We krijgen kopieën binnenkort, hoop ik.

Vorige zondag ben ik met Loes een dagje naar Brussel geweest, naar haar dochter. Een feest van haar kleinzoon en ik heb dus ook veel andere familieleden ontmoet. Fijne dag, lekker eten, mooi weer, ook leuk dus.
Tussendoor heb ik met Toon een hele dag in de tuin gewerkt. Er moest
drastisch gesnoeid worden, en Toon ging als een razende roeland te werk. En ik maar sjouwen om het groen weer weg te werken. Maar het was hard nodig, en wat heerlijk dat ik hulp van hem kreeg.
Eergisteren ben ik met Joost naar het Dolfinarium geweest. Dat was een heerlijke dag ! Voor mij was het 30 jaar geleden dat ik er was, dus ik wilde zélf er graag naar toe, maar Joost vond het natuurlijk helemaal niet erg om mee te gaan. Met de trein (gratis reizen voor mij), broodjes en drinken mee, een ietsje pietsje té zomers gekleed (het was kouder en natter dan we gedacht hadden), en alles gezien. Het is zo ontzettend leuk om dat joch bij je te hebben. Lekker kletsen over van alles en nog wat. Hij is heel nieuwsgierig en komt met de meest onverwachte vragen
. Hij heeft hier 2 nachtjes geslapen, dus ook de avonden waren mooi mee genomen.
Gisteren mijn laatste uitzending van ons wekelijkse programma bij de Omroep. Het was een leuke uitzending, ik had voor deze keer alleen mijn eigen favoriete, mooie muziek uitgezocht, maar we kregen een gast in de uitzending, die eigen Brabantse liedjes had meegebracht, en die moesten we natuurlijk ook laten horen. Wat een contrast!
Ik blijf wel ons maandelijkse programma doen op de vrijdagavond met Loes.
Na de uitzending had Loes een borrel en hapjes voor Ad, zijn vrouw en mij geregeld. Lief hè !
Jeetje, wat een lang verhaal, het is misschien toch handiger als ik wat vaker een kort verhaal schrijf.