zondag 24 januari 2010

Wat is januari toch een saaie maand! Niet dat ik me verveel hoor, en niet dat ik niks leuks meemaak, en niet dat ik er depri van word, maar tóch..... Het komt waarschijnlijk door het koude weer. Sneeuw, ijzel, regen, weer sneeuw, koude wind. Het zullen de winterblues zijn. Maar.... het wordt vanzelf weer zomer!
Deze maand zit vol vergaderingen, veel werk voor de KBO en "Avondje-Uit". Gelukkig hadden we ook de kookclub bij Frits, erg gezellig en erg lekker. En het grote feest van de "loslopenden"club in kasteel Henckenshage met veel goede muziek en al weer lekker eten. En afgelopen week ben ik met een gast van "Avondje-Uit" naar een voorstelling geweest van Lenette van Dongen in de schouwburg van Eindhoven. De voorstelling heette: Nikè, godin van de overwinning. Wat een geweldige cabaretière! We hebben ontzettend gelachen.
Dus eigenlijk is januari niet saai, maar tóch.....

maandag 11 januari 2010


Ja, het gewone leven heeft zijn ritme hervat. Een vergadering hier en daar, een nieuwe gast inschrijven voor ons project, een wasje draaien en even lekker "optroepen"(een uitdrukking van Wendy om de troep op te ruimen, toen ze 3 jaar was).
En tussendoor weer wat nieuwe ontwerpen maken, en daarna weer verder in mijn boek van Dave Eggers. Een bijzondere schrijver, vind ik.
Het is allemaal wel uit te houden zo.

maandag 4 januari 2010

Gelukkig Nieuwjaar, Bonne Année, Merry Christmas, Frohes Neujahr, etc. !
Ik heb even kerstvakantie gehouden wat betreft mijn blog en de meeste vrijwilligerstaken.
Dat was wel lekker, want het was toch nog druk genoeg. Wel naar een verplichte kerstviering voor de oudjes, en met 1 oude dame naar de nachtmis, maar dan is ook iedereen blij. (Onze Lieve Heer dus ook)
Vrienden hebben hier gegeten, ik ben bij andere vrienden gaan eten, ik ben uit eten geweest.
Het was erg gezellig en heel lekker en ben toch maar 1 kg. aangekomen. Niet dat dat een probleem is voor mij, hoor. Terwijl ik dit zit te schrijven staat de koektrommel met speculaasjes open naast mij en als die leeg is koop ik voorlopig geen zoetigheid meer.
Afgelopen weekend heeft Ties nog bij mij gelogeerd, en we hebben samen weer kunnen genieten van de sneeuw. Verder hebben we geschilderd, spelletjes gedaan en zijn we naar de film geweest: Alvin en de Chipmunks II. Het was weer geweldig met dat joch: zó lief, zó slim en zó knuffelig!
Heerlijk.
Maar nu is het weer gewoon januari, en gaan de dagen al weer lengen. Ons vader zou zeggen:
"Ik zie het tóch weer opklaren"