donderdag 25 maart 2010

Terwijl ik in de tuin bezig was, landde er al een vlinder, op zoek naar de lente. Er was nog niet veel te zien voor hem, op de grauwe grond. Maar nu, een kleine week later, schieten de planten de aarde uit! Maar bloemen voor de vlinder zijn er nog niet.

donderdag 18 maart 2010

Nog even een foto met dat lekkere lentegevoel!
Maart is helemaal niet meer saai! Het is druk, er is veel te doen, en het leeft weer!
Zoals gebruikelijk ben ik natuurlijk druk met al het vrijwilligerswerk, maar ik maak ook tijd om te schilderen, te boetseren en gaatjes aan het boren in een sokkel. Elke dinsdagmiddag zit ik met 2 andere kunstenmakers in een lekker atelier te werken, en dat inspireert enorm. De ideeën borrelen omhoog, en ik ben met 3 dingen tegelijk bezig, of met 4, of met 5. Af en toe denk ik, goh, het is alweer 2 maanden geleden dat ik de stofzuiger ter hand heb genomen, zou ik dat vanmiddag weer eens proberen? En vandaag was het een heerlijke lentedag, en toen kon ik er echt niet meer onderuit om in de tuin te gaan werken. Dat was écht nodig! Al die oude bladertroep eens opruimen, de vlinderstruik snoeien en de hortensia"s kortwieken. Het grootste gedeelte van mijn bamboegras was door de dikke laag sneeuw omgeknakt, en hing op half 7, dus kort afknippen. Gelukkig zaait het zichzelf wel weer uit, dus dat komt wel weer goed.
Vanavond nog een huisbezoek afgelegd bij een nieuwe gast voor ons project, morgen een "vrije" dag,(ga ik weer creatief doen), morgenavond jaarvergadering en borrel van de club, oh, eerst nog een radio-uitzending maken. En Joost is jarig, die wordt alweer 11 jaar! Maar dat wordt zaterdag gevierd. Laatst was ik bij Kim en Gé, en hoorde Ties(net 6) ineens het woord "abstract" gebruiken. Ik vroeg aan hem wat dat was: "abstract is het tegenovergestelde van realistisch. Als je een beeld ziet van een vrouw, maar je ziet niet dat het een vrouw is, dan is het abstract". Wat een slim jongetje hè!