woensdag 18 november 2009

Zo, weer lekker bezig geweest de laatste weken.
Eerst was er natuurlijk mijn lang verwachte theateroptreden.
Nadat we uiteindelijk een jaar lang bezig geweest waren met de repetities, en niemand meer gemotiveerd was daardoor, hebben we toch 3 zeer succesvolle uitvoeringen gehad. Nou ja, de 1e was misschien niet helemaal optimaal, maar de 2e en 3e liepen helemaal lekker. Veel bloemen en complimenten waren ons deel.
Op straat werd ik ineens overal herkend, maar hoefde nog net geen handtekeningen uit te delen. Ik heb helaas nog geen foto's hiervan, maar die komen nog wel een keer.
Achteraf waren we allemaal behoorlijk uitgeput, en heb ik geprobeerd een beetje uit te rusten.
Maar mijn vrijwilligersplichten riepen al weer snel, en dus op naar de volgende bijeenkomsten en vergaderingen. Maar ik moet zeggen; het geeft me allemaal veel plezier en voldoening.
Vorige week ben ik met de loslopendenclub naar Brussel geweest. We waren met 36 man/vrouw en gingen lekker met een bus vanaf Eindhoven.
Helaas kreeg de bus pech na ongeveer 100 meter te hebben gereden, en moesten we bijna een uur wachten tot onze nieuwe bus arriveerde.
Zodoende kwam het hele programma een beetje in de war.
We waren net te laat in Brussel om een plenaire vergadering bij te wonen, want die was dus al afgelopen. Wel kregen we uitleg van de medewerker van een parlementariër. Daarna volgde een gratis lunch in het parlementsgebouw, erg lekker en van de Belse keuken. Alleen jammer dat we daar weer een uur in de rij voor moesten staan.
Toen volgde er nog een praatje van een zekere Toine Manders, europarlementariër voor het CDA, die erg met zichzelf was ingenomen, maar gelukkig ook wel geestig was.
Daarna raakten 6 personen, waaronder ikke, de rest van de groep kwijt door een miscommunicatie, en bij de hereniging was de grote groep héél erg boos, wat weer op onze lachspieren werkte. Na nog meer miscommunicatie vonden we onze bus eindelijk weer, en reden we terug naar Eindhoven. Daar hebben we dag nog gezellig afgesloten in een Chinees restaurant.
Ik moet zeggen dat ik enorm veel gelachen heb.
Gisteravond ben ik samen met 2 andere vrijwilligers en 8 gasten (in het kader van het project "Avondje-Uit")naar de ijsrevue "Holiday on Ice" geweest. Ook dat was weer een avontuur. Aangezien ik iemand met een elektrische rolstoel en iemand met een rollator bij me had, gingen wij met een rolstoelbusje. Nou is dat een busje met "gedeeld"vervoer, en kan het zijn dat er onderweg nog andere mensen opgehaald moeten worden, en kan de rit uiteindelijk vrij lang duren. Dus moet je aangeven hoe laat je ergens aanwezig moet zijn. Om om 19.30 uur in Eindhoven bij het Beursgebouw te willen zijn, werden we om 18.00 uur thuis opgehaald. Uiteindelijk begon de show om 20.30 uur. Maar moooooooi dat het was! Geweldig! Jammer genoeg waren er niet genoeg plaatsen voor een rolstoeler met begeleider, dus mijn gast zat vooraan op de 1e rij, en ik zat in een ander vak op rij 15. Niet echt leuk, maar we hebben het beste er van gemaakt. Mijn rollator-gast moest ik weer naar een andere plaats brengen, omdat zij bij de andere vrijwilligers en gasten op de hoofdtribune een plaatsje had. Heel wat heen en weer gesjouw dus. Maar de show was zo prachtig, iedereen heeft volop genoten!
Aangezien de show om 22.30 uur was afgelopen, en onze rolstoelbus ons pas om 24.00 uur kwam ophalen, waren wij bang dat we die anderhalf uur op straat moesten doorbrengen. Het Beursgebouw heeft immers geen restaurant voor een na-zit. Maar de beheerder en een veiligheidsman hebben ons heel goed opgevangen. We kregen zelfs een rondleiding back-stage. Iets wat dus eigenlijk echt niet mag, en wat je dus niet mag doorvertellen hoor! Alle kostuums, attributen, make-up, een lege ijsvloer, we hebben het allemaal gezien.
Om 2.00 uur was ik eindelijk thuis.
Wat een heerlijke avond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten