donderdag 3 september 2009

Er is weer zoveel gebeurd, dat ik dus niet weet waar te beginnen. Dat is het nadeel als je pretendeert een "dagboek" bij te houden, het wordt nu meer een "maandboek". Maar ik ga eens even kijken in mijn agenda, die trouwens uit elkaar gevallen is. Dat is al in mei gebeurd. De velletjes zijn uit het ringbandje getrokken door één of andere onverlaat, en ik kan ze er niet meer in krijgen. Een nieuwe agenda halverwege het jaar wilde ik niet, want ik moet regelmatig terugbladeren om te zien of ik wel alles gedaan heb wat ik mijn agenda stond. Ja, suf, suf. Naar mijn agenda dus:
Ik zie dat ik vnl. weer veel bezig geweest ben het project( nieuwe deelnemers, voortaan "gasten" geheten, bezocht, allemaal blij, en een vergadering tussendoor). Verder teksten aangeleverd voor de nieuwe website van de KBO. Ik moest ook mijn nieuwe dvd-recorder programmeren, en normaal gesproken ben ik best wel technisch, maar dit bleek een onoverkomelijk hobbel. Tot mijn grote schande en veel verdriet heb ik hulp moeten inroepen. Zelfs onze Ad, de techneut van de Omroep, had er moeite mee, maar samen hebben we de klus geklaard en nu werkt het allemaal.
Gelukkig had ik ook een ontspannend dagje met mijn nichten van mijn vaders kant. We hadden elkaar jaren geleden bij een begrafenis even gezien, maar nu was het tijd om eens gezellig bij te praten. Leuk, boeiend, interessant en gezellig. Er kwamen hele oude foto's boven tafel die de meesten van ons nog nooit gezien hadden. We krijgen kopieën binnenkort, hoop ik.

Vorige zondag ben ik met Loes een dagje naar Brussel geweest, naar haar dochter. Een feest van haar kleinzoon en ik heb dus ook veel andere familieleden ontmoet. Fijne dag, lekker eten, mooi weer, ook leuk dus.
Tussendoor heb ik met Toon een hele dag in de tuin gewerkt. Er moest
drastisch gesnoeid worden, en Toon ging als een razende roeland te werk. En ik maar sjouwen om het groen weer weg te werken. Maar het was hard nodig, en wat heerlijk dat ik hulp van hem kreeg.
Eergisteren ben ik met Joost naar het Dolfinarium geweest. Dat was een heerlijke dag ! Voor mij was het 30 jaar geleden dat ik er was, dus ik wilde zélf er graag naar toe, maar Joost vond het natuurlijk helemaal niet erg om mee te gaan. Met de trein (gratis reizen voor mij), broodjes en drinken mee, een ietsje pietsje té zomers gekleed (het was kouder en natter dan we gedacht hadden), en alles gezien. Het is zo ontzettend leuk om dat joch bij je te hebben. Lekker kletsen over van alles en nog wat. Hij is heel nieuwsgierig en komt met de meest onverwachte vragen
. Hij heeft hier 2 nachtjes geslapen, dus ook de avonden waren mooi mee genomen.
Gisteren mijn laatste uitzending van ons wekelijkse programma bij de Omroep. Het was een leuke uitzending, ik had voor deze keer alleen mijn eigen favoriete, mooie muziek uitgezocht, maar we kregen een gast in de uitzending, die eigen Brabantse liedjes had meegebracht, en die moesten we natuurlijk ook laten horen. Wat een contrast!
Ik blijf wel ons maandelijkse programma doen op de vrijdagavond met Loes.
Na de uitzending had Loes een borrel en hapjes voor Ad, zijn vrouw en mij geregeld. Lief hè !
Jeetje, wat een lang verhaal, het is misschien toch handiger als ik wat vaker een kort verhaal schrijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten